הורות היא מקצוע מאתגר, אף אחד לא מכין אותך לתחושות והאתגרים שיגיעו עם הכותרת “אימא/אבא” . הורות לילדים עם צרכים מיוחדים מאתגרת אף יותר מטבע הדברים, וכדי לצלוח במשימה כדאי להצטייד בידע. ידע הוא כוח שמאפשר דיון, מאשר חשיבה משותפת וגם מעורבות נכונה בתהליך הטיפולי.
מתוך היכרות רבת שנים את שטח הטיפול, את המטופלים ואת הוריהם הרכבנו, עבורכם ההורים, סדרה בת 6 מפגשים בה נכיר, נשוחח ונלמד את הדברים הכה חשובים לקחת כצידה לדרך…
פירוט המפגשים
מפגש 1: איך נראה הטיפול ההתנהגותי הלכה למעשה ולמה עלינו לצפות?
במפגש הפתיחה נלמד מהי תוכנית טיפול ביתית בגישת ABA? מי הם חברי הצוות המטפל? כיצד מאתרים מטפלים התנהגותיים טובים? איך תיראה ההתחלה של הטיפול ומתי נראה שינוי? איך נראית שגרת הטיפול? כיצד נדע האם התוכנית יעילה ומתאימה עבור הילד ומה מקומם של ההורים בטיפול?
מרצה: גילי יהב, מנתחת התנהגות בכירה ודוקטורנטית לחינוך.
מפגש 2: עידוד תקשורת ושפה ספונטנית
תקשורת עומדת בבסיס הקושי של ילדים על הספקטרום האוטיסטי. נבין כיצד באה לידי ביטוי בעיית התקשורת בקרב הילדים המאובחנים? מהם הקשיים האובייקטיביים בהפקת שפה בקרבם? נכיר את כלי התת”ח, כיצד הוא עשוי לסייע לתקשורת בין הילד לסביבה? ואיך ניתן לקצר בעזרתו את הדרך לדיבור עצמאי?
מרצה: מעין טויטו פרל, קלינאית תקשורת.
מפגש 3: הטיפול התרופתי
לאוטיזם אין תרופה אחת, אבל יש סל טיפולים תרופתיים שיכולים להקל בתסמיני הלקות ולסייע לילד ולמשפחה בהתמודדות היומיומית. נכיר את סוגי הטיפול התרופתי לילדים עם אוטיזם ועיכוב התפתחותי ונלמד במה כל אחת מטפלת, למי עשויה להיות יעילה ומהו העיתוי הנכון לקבלה? כמו כן נבדוק את יעילות השילוב של הטיפול התרופתי עם מערך טיפולים תומך, התנהגותי או אחר.
מרצה: ד”ר אורית סטולר מומחית לניורולוגית ילדים והתפתחות הילד, מנהלת הגיל הרך במרכז לאוטיזם – בי”ח אסף הרופא.
מפגש 4: דע את זכויותייך
נכיר את הזכאויות השונות המגיעות למשפחות עם ילד מיוחד ואת אופן מימושן (בכלל זה: הנחות ברשויות השונות, נק’ זיכוי, השתתפות במימון חונך, זכויות לקבלת טיפולים פרא – רפואיים ועוד). בנוסף, נלמד על חשיבותן של ועדת ההשמה וועדת שילוב- מי זכאי ומתי? כיצד נתכונן אליה? ומדוע כדאי מאוד להגיע אליה עם דעה מגובשת ואחידה…
מרצה: עו”ד אפרת קריב, אם לילד עם אוטיזם.
מפגש 5: חינוך מיוחד או שילוב?
אין אמת אחת בנוגע להשמה של ילדים עם צרכים מיוחדים, ישנם ילדים שהחינוך הרגיל יטיב עמם וישנם ילדים שזקוקים לחינוך המיוחד על מנת למצות את הפוטנציאל שלהם. נדון בסוגיות- מתי כדאי להישאר במסגרת החינוך המיוחד ומתי כדאי לשאוף לשילוב יחידני? מהם היתרונות והחסרונות של כל אחת מההחלטות ולמה עלינו לצפות מכל מסגרת? איך נשמור על מעורבות הורית בכל מסגרת ולמה זכאיות המשפחות בתהליך החינוכי?
מרצה: גילי יהב, מנתחת התנהגות בכירה ודוקטורנטית לחינוך.
מפגש 6: הקניית כישורי חיים
חשוב לעודד רכישת כישורי חיים בסיסיים בקרב הילדים כדי להקל על דרכם בהמשך, הסתגלותם למסגרות השונות ומיצוי היכולת שלהם להתנהל באופן עצמאי. הדרך להקנייתם מעט מאתגרת יותר אך בהחלט אפשרית. נלמד מהי הדרך הנכונה לעשות זאת בהתחשב בקשייו של הילד ונתמקד בעיקר בשני קשיים נפוצים: גמילה מטיטולים ואכילה בררנית.
מרצה: גילי יהב, מנתחת התנהגות בכירה ודוקטורנטית לחינוך.
עוד כמה מילים
הסדנה מיועדת להורים לילדים המאובחנים עם עיכוב התפתחותי / אוטיזם בלבד. בכל שיעור יוקדש זמן לשאלות ולמענה על מקרים פרטיים.
הסדנה תערך בימי ו’ בשעות 9:00-11:00 החל מ 17.6.16 בחולון. לפרטים נוספים והרשמה חייגו ל 036737333 או השאירו פרטיכם בלחיצה כאן
חשוב! הסדנה מתאימה גם להורים אשר עברו את הקורס להכשרת מטפלים מטעמנו